mis caminos

Long Johns in London

Dag 1 Resdag Söndag 6 maj

Söndagen blev en lång dag. Upp tidigt kl:3.30

Flygresa Kastrup-Stansted. Flygningen gick över förväntan. Isak har ju aldrig flugit för. Han hade massor att titta på och var relativt nöjd hela tiden. Till sist somnade han ca 15 minuter före landning.

Vi hade som väl var lite mer än 4 timmar på Stansted innan nästa flyg. Man fick åka tåg från terminalen vi landade på in till huvudterminalen. Där tog det nära 1 timma att komma igenom passkontrollen och hämta ut bagaget.

Efter att ha packat ut vagnen och lastat om blev det tidig lunch redan vid halv elva eller ja klockan var väl egentligen halv tolv för oss. Stökigt det där med klockan fram och tillbaka. Sedan ut i solen för att faktisk ha gått på Brittisk mark. Till och med Isak fick gå lite. Vi höl honom i händerna. Varm och skönt väder. Väl varmt kanske för vissa som valt att klä på sig större delen av sin packning. Dvs långkalsongerna ?. Nåja det är svårt att bekänna att man är för varm och kanske skulle tillåtit sig att bära packningen i ryggsäcken istället.

Till sist blev det äntligen dags att checka in och ta sig genom alla kontroller och hitta gaten. Stansted är inte bara STORT, utan också varmt, väldigt varmt. Avsiktligt tänker jag, då måste man ju handla massor med dricka. Massor av rolig shopping fanns det också. Frågan är bara hur man hinner shoppa. Jag tycker det är tight med tiden efter incheckning.

Vi kom oss då vidare till Santiago de Compostela. Här gick det lite snabbare att komma igenom passkontrollen. Flygbuss till centrum med en glad och trevlig busschaufför. Han babblade på och visade var vi skulle gå av. Som tur var pekade han, för spanskan fattade vi nada av. Det visade sig att hotellet vi bokat låg mitt för busshållplatsen. Dessutom väldigt centralt. Hostal Residencia Fornos kan rekommenderas. Vi fick till och med lämna kvar väskan till barnvagnen, en airshell jag hyrt.

När vi installerat oss, det vill säga tagit av ryggsäckarna och Kristian kopplat in sig på wi-fi var det dags att jaga middag. Kristian orkade inte och stannade kvar på rummet.

I centrum var det full rulle trots söndag kväll. Ganska snabbt hittade vi ett ställe och fick köpt med lite mat hem till rummet. Vi var så trötta så vi nästan inte orkade äta. Jag tror vi alla sov kl:22