mis caminos

Churros till frukost

Resdag 2 Måndag 7 maj

Efter en god natts sömn blev det till att gå ut på stan, äta frukost och köpa pilgrimspass på  Pilgrimskontoret. Santiago tycks vara en trevlig stad, massor att se och göra och det verkar vara bra shopping för den som är sugen på det.

Frukosten blev churros med chokladdopp till Kristians lycka. En toast slank också ned. Efter mat och promenad i centrum, gick vi tillbaka till hotellet och packade ihop våra saker. Sedan bar det av mot busstationen, lång backe dit upp. Var där i mycket god tid, köpte biljetter till Sarria och letade upp en uteservering där vi kunde äta lunch, långlunch.

Bussen tog nära 3 timmar och vi var framme i Sarria kl:18. Bussturen var en trevlig och sevärd rutt. Isak somnade efter 20 minuter och sov i två timmar. Därför kändes det som tre timmar gick rätt så snabbt till skillnad mot flygresona.

I Sarria var det varmt, 26 grader. Som väl var det inte så lång promenad till vårt hostel,  La Casona de Sarria. Lite snabb installation på rummen och vidare ut i stan. Väldigt backigt i gamla centrum.j

Här bodde Gun och jag, här åt Gun och jag, här gick Gun och jag… Ja ni fattar nog. Gun hänger på och är vår femte caminomedlem. Vi hittade en mysig tapasbar där vi åt pilgrimsmeny. Tre rätter inklusive vin för 9 euro per person. Det var den godaste mat jag ätit på jag vet inte när, flera år säkert. Jag kan bara föreställa mig hur gott det hade smakat om jag hade vandrat en hel dag också.