mis caminos

Vilodag

 

dag 3 torsdag 10 maj Portomarin – Palas de rei

Vi har sovit bra uppe på berget. Våningssängar som vi fick ställa ihop så Isak inte skulle ramla i golvet. Det var en trevlig kille som verkade driva stället själv. Vi fick köpa till frukost för 3€ per person. Han berättade historien om Portomarin, som från början var två byar vid sjön Embalse de Belesar. Franco skulle göra en vän med elbolag en tjänst och byggde därför en damm. Byborna fick pengar och kunde bygga nya hus högre upp. Bland annat kyrkan flyttades upp. En del av en den gamla bron har man gjort om till trappa upp till staden.

Eftersom det inte gick att boka boende för oss fyra inom rimligt avstånd från Portomarin bestämde vi oss för att ta taxi till Palais de Rei. En sträcka på ca 27 km. Värden försökte beställa taxi för oss, men ingen var ledig på två timmar. Vi fick gå ner till taxistolpen på torget och vänta. Det fanns tre taxi i byn och de verkade ha fullt upp. Efter att ha provianterat och köpt vandringsstav och snäckor till ryggsäcken fick vi äntligen en bil vid 12-tiden.

Han körde kanske inte närmaste vägen, men längs Caminon. För 25€ fick vi en väldigt fin tur upp över bergen. Den biten hade varit fin att gå, men det får bli en annan gång. Det var skönt att slippa den långa vägen uppför.

Framme i Palas de Rei tog vi en omväg för att hitta hotellet som faktiskt låg mitt i centrum. Efter lunch och incheckning klarnade det upp och blev strålande solsken. Vi lämnade Kristian på rummet med WI-FI och gick en tur. Det blev till och med lite varmt så vi tog oss både en öl och lite sangria på torget.